КП "Спецжитлофонд"Київська міська державна адміністрація

Київська міська державна адміністрація

Департамент будівництва та житлового забезпечення КП «Спецжитлофонд»

Відділ продажу:
(044) 392 11 22
04071, м. Київ, вул. Оболонська, 34

Безбар’єрність

Безбар’єрність

Довідник безбар’єрності

Дія.Безбар'єрність

Безбар'єрність. Департамент будівництва та житлового забезпечення

 

Фізична безбар’єрність

Інформаційна безбар’єрність

Цифрова безбар’єрність

Суспільна та громадянська безбар’єрність

Освітня безбар’єрність

Економічна безбар’єрність

Нормативна база, документи

Новини

Сервіси

Результати моніторингів

 

З ініціативи першої леді України Олени Зеленської «Без бар’єрів» прийнята Національна стратегія зі створення безбар’єрного простору в Україні до 2030 року та затверджений план заходів з її реалізації на 2021 та 2022 роки.

«Безбар’єрність – це філософія суспільства без обмежень. Це про внутрішню готовність створювати середовище, у якому буде комфортно всім. До Плану заходів залучена потужна команда – це представники влади разом із представниками громадськості. Я б навіть назвала це не План заходів, а План змін. І це про зміни, які можуть бути втілені в найближчі два роки та мають сприяти тому, щоб безбар’єрність стала новою суспільною нормою», – наголошує перша леді України Олена Зеленська.

Відповідно до розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 27.03.2019 № 541 «Про розгляд завдань на проєктування щодо об’єктів нового будівництва та реконструкції, які фінансуються за рахунок коштів бюджету міста Києва» Департамент розглядає розроблені замовником будівництва (реконструкції) завдання на проєктування та надає їм рекомендації щодо забезпечення  при  проєктуванні об’єктів будівництва та реконструкції вимог  ДБН В.2.2-40:2018 «Інклюзивність будівель і споруд. Доступність і зручність використання побудованого життєвого середовища» з метою забезпечення безперешкодного доступу  для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

Підпорядкованими Департаменту комунальними підприємствами, які виконують функції замовника будівництва (реконструкції), заходи по доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури міста виконуються та враховуються при розробці проєктно-кошторисної документації відповідно до законодавства та існуючих будівельних норм.