КП "Спецжитлофонд"Київська міська державна адміністрація

Київська міська державна адміністрація

Департамент будівництва та житлового забезпечення КП «Спецжитлофонд»

Відділ продажу:
(044) 392 11 22
04071, м. Київ, вул. Оболонська, 34

Відкриття парку «Володимирська Гірка» після реконструкції

В столиці активно впроваджується програма оновлення парків. До Дня Києва, мером міста, Віталієм Кличко, було відкрито першу чергу відновленого парку «Володимирська гірка». Це стало справжнім подарунком для киян, адже місце є не просто улюбленим, а знаковим.

Реконструкцію виконувало Комунальне Підприємство «Спецжитлофонд».

В оновленому парку облаштовано садові доріжки, встановлено сучасну систему поливу газонів, повністю прокладено нову мережу дощової каналізації, встановлено нові ліхтарі, огородження та укріплено схили і підпірні стіни. Також встановлено систему відеоспостереження, нові лави для відпочинку, облаштовано і великий дитячий ігровий комплекс.

«Керівництво столиці поставило перед нами завдання - зробити парк сучасним та комфортним, разом з тим необхідно було зберегти колорит та його історичну атмосферу. Наша команда відповідально підійшла до цього доручення і, я вважаю, нам вдалося достойно оновити один із найкращих парків столиці. Задля того, щоб «Володимирська гірка» виглядала органічно на фоні історичної частини середмістя, було вирішено зробити відповідне оформлення. Перлиною парку стала альтанка, що була відреставрована львівськими майстрами, спеціально для містян та гостей столиці», - зазначив директор КП «Спецжитлофонд», - Володимир Шарій.

Роботу над реконструкцією другої черги парку вже розпочато, невдовзі він стане частиною великого туристичного маршруту, що з’єднає Володимирську гірку з Парком «Муромець» через пішохідний місток.